Gezelligheid in huis anno oktober 2020, met een vintage vloerkleed, taupe en bruin tinten

Gepubliceerd op 31 oktober 2020 om 17:37

Meer dan ooit hebben we er in het najaar van 2020 behoefte aan om het gezellig te maken in huis. Warme, rijke kleuren duiken overal op en nog voor de zomer ons land verlaten had, waren we er allemaal al volop mee bezig: veranderdrang! 

Ook ik voelde het kriebelen en ik ontdekte ineens een voorliefde voor bruintinten! Nou is dat op zich niets vreemds, maar ook donkerbruin spreekt me momenteel enorm aan en dat is wel nieuw. In combinatie met zachte naturellen en warme roze-tinten moest bruin de held gaan worden in ons herfsthuis! 

Het moodboard dat ik maakte om mee aan de slag te gaan. 

De speurtocht naar mooie donkerbruine kussens loopt nog, maar verder ben ik inmiddels helemaal geslaagd. We hebben een warme en gezellige sfeer gecreëerd zonder dat er een druppel verf aan te pas kwam! De grootste verandering is het taupe vloerkleed van Volero.

Ik was al zo'n tijd op zoek naar een fijn kleed en heb hier dan ook van alles geprobeerd. Een klein rond jute kleed, een wat groter jute kleed met een witte rand (geen succes met de hond) een vintage kleed dat we op z'n kop het mooist vonden staan, een wasbaar dun kleedje van Ikea... Allemaal leuk, maar geen van allen perfect. Het vintage kleed was dan nog het leukste, maar dat was eigenlijk een beetje klein en er bleef heeeeel veel haar van de hond in zitten! 

Onze kleden door de jaren heen... 

Eerlijk is eerlijk, ik vond het best spannend om aan een nieuw kleed te beginnen! Wat als het te groot is? Of te donker? Of als het nog erger is met stofzuigen?

Maar echt, niets van dit alles! Ik koos dus de Volero Dreams in de kleur taupe. Dit is een kleed van 100% katoen. Wat ik ook enorm fijn vind is dat het heel laagpolig is en dus met een stofzuiger goed schoon te maken. De kleur is perfect! De combinatie van donkere en lichte bruintinten brengt instant sfeer in huis en geeft zoveel warmte en gezelligheid. Ik hou zelf heel erg van vintage vloerkleden dus deze print vind ik prachtig! Ik vind het ook mooi passen bij de rest van de stijl in ons huis. Vaak zijn vintage vloerkleden erg duur maar eerlijk gezegd vind ik dat met huisdieren en kleine kinderen een beetje zonde. Dit vloerkleed biedt een goedkoop alternatief met een mooie vintage uitstraling

Zoals gezegd is dit kleed een slag groter dan het vintage kleed dat er eerst was. Ik was heel benieuwd hoe dat zou staan omdat onze zitkamer niet zo heel groot is. Daarom heb ik ook steeds gekozen voor kleine kleedjes. Maar ik zag eigenlijk meteen dat een groter kleed juist het tegenover gestelde effect heeft! Het maakt de zithoek ruimer en daardoor lijkt heel de woonkamer ruimer, zo bijzonder! 
Ook trekt het kleed de zithoek mooi bij elkaar, qua kleuren matcht het geweldig met de canvas doeken van More than Canvas en omdat het groter is wordt ook dat hoekje bij de haard meer bij de zithoek betrokken. 
Het formaat dat wij nu hebben liggen is een vloerkleed van 140 x 200

Plaid: ookinhetpaars, Kussens: Loods5 en Leen Bakker,

Lichtsnoer: Cottonball lights, Poster: IXXI met eigen foto

De IXXI boven de haard is een vakantiefoto die we maakten in de zomervakantie van 2018. De kleuren van de foto komen terug in het vloerkleed waardoor ook de IXXI extra mooi uitkomt. En zelfs de plaid van Ook in het Paars die ik afgelopen zomer ontving matcht perfect, dus die mag lekker op de bank blijven.


Nou ja, het is wel duidelijk denk ik... Ik ben mega blij met dit nieuwe kleed!! Het doet zo ontzettend veel voor zoiets relatiefs simpels. Elke keer als ik de woonkamer in loop wordt ik hier blij van. En het voelt écht ruimer!

Ook nieuw is het lichtsnoer van Cottonball Lights, nu bestaande uit verschillende naturel tinten maar ik heb voor de feestdagen al gouden ballen klaar liggen, woehoeoe!! 

De gouden lamp is van Karwei, de bank van Made.com

In onze slaapkamer heb ik ook super simpel wat herfsttinten doorgevoerd, met nieuw beddengoed, een warme sprei en een paar nieuwe posters.

Het dekbedovertrek is van de Wehkamp, die hebben elk voor- en najaar leuke aanbiedingen met beddengoed. Ik koos voor de kleur toffee, met oog op mijn nieuwe posters van JUNIQE artshop. De posters hebben kopertinten en koperkleurige lijsten dus dat leek me wel lekker matchen met toffee. 

Wat ik van tevoren niet had bedacht was dat de velvet groene sprei van Walra (uit een eerdere samenwerking) zo mooi zou kleuren bij het bruine dekbed, dat was dus echt een mazzeltje!! De kleuren in onze slaapkamer doen me echt denken aan een herfstwandeling door het bos, mede dankzij die mooie posters. En als ik iets graag doe, dan is het in de herfst door het bos banjeren 🍂

 

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven voor het naar binnen halen van de herfst! 
Ik denk dat ik in november nog lekker wat takken en dennenappels naar binnen sleep, voordat de december versiering zich straks alweer aandient! 

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een nieuw vloerkleed dan kan ik je zeker aanraden om eens een kijkje te nemen op de website van Volero. Ze hebben allerlei soorten prachtige vloerkleden in verschillende stijlen en kleuren. Daarbij werkt de website ook gewoon heel fijn, goede zoek- en filter opties. Misschien ben ik een beetje raar, maar dat vind ik echt enorm fijn 😉

 

De producten van Volero, Cottonball Lights, JUNIQE en More than Canvas zijn onderdeel van een samenwerking. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.