Stylen met droogbloemen 🌸

Gepubliceerd op 18 maart 2021 om 14:25

Wie mij al een tijdje volgt op insta weet dat ik dol ben op bloemen! In alle soorten en maten vullen ze ons huis, ik word er zo vrolijk van!! 

Naast dat ik regelmatig een bos verse bloemen haal, vind je in ons huis ook vele verschillende droogbloemen. In deze blog vertel ik je het een en ander over het gebruik van droogbloemen, de perfecte styling-buddy voor je interieur!

Eerlijk is eerlijk, toen de droogbloemen trend een paar jaar terug kwam opzetten had ik zo m'n twijfels. Ik dacht in eerste instantie aan die sterk ruikende potjes met gedroogde bloemblaadjes die je vooral bij oudere mensen in het toilet aantreft 😂 Of aan muffige, stoffige bosjes aan het plafond...

Inmiddels weet ik beter gelukkig!! 

Droogbloemen kun je op allerlei manieren laten terug komen in je interieur. Klein en subtiel, of groot en uitbundig zoals met deze grote bos van Flower Feast.

Zo'n grote bos is een mooie blikvanger om een 'saai' hoekje op te vrolijken. Bij ons in huis staat deze bos soms in de woonkamer, soms in de hal en soms op de overloop. Ook dat is een groot voordeel van droogbloemen, doordat ze zo lang mee gaan kun je ze lekker doorwisselen en heb je er in elke ruimte plezier van zonder dat ze gaan vervelen.

Naast de uitbundige boeketten vind ik droogbloemen in een fles of stolp ook echt prachtig!! Inmiddels kom je ze in steeds meer (web)shops tegen, in allerlei soorten, maten en kleuren. Ik heb die van mij al meer dan een jaar en zolang ze niet in de volle zon staan blijven ze eindeloos mooi!! 

Vind je het leuker om zelf aan de slag te gaan? Ook daar lenen droogbloemen zich uitstekend voor! In een plankje met wat gaatjes of een blokje klei maak je heel simpel de mooiste stillevens met losse droogbloemen

Wil je je droogbloemetjes graag ophangen op een mooie plek? Tegenwoordig zie je vaak de mooiste bloemen in een lijstje! Staat heel chic en bijkomend voordeel, het wordt geen stoffig bosje. Erg fijn! 

Flessen met droogbloemen van Sunny Lifestyle

Voor liefhebbers van naturel tinten zijn de pluimen ook geweldig!! Ik ben gek op de grote pampaspluimen maar kleine pluimpjes in een boeket kan ik ook zeker waarderen. Wat ik wel altijd doe is ze even insprayen met haarlak, omdat ze anders nogal makkelijk hun pluizen verliezen. 

Zoals je leest ben ik aardig om haha! Als ik zo eens om me heen kijk en het aantal vaasjes, flessen en andere 'houders' tel dan kom ik uit op - schrik niet - 14 verschillende soorten manieren waarop droogbloemen staan te shinen hier! 

Nu ben ik wel benieuwd natuurlijk: hoe gebruik jij droogbloemen en pluimen in je interieur?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.