Vakantie met kids in Hulst

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 20:44

In het najaar van 2022 mochten wij een week lang verblijven in een prachtig vakantiehuis in Hulst, Zeeland. Omdat het vakantiehuis erg ruim is gingen we gezellig samen met vrienden en hun kindjes, want geluk moet je delen toch!


Op uitnodiging van eigenaressen Lindsey en Anita mochten wij naar Hulst afreizen om een week lang te verblijven in Zeekraal Vakantiewoning

Dit prachtige vakantiehuis was het thuis van hun opa en oma en is in 2020 open gegaan voor bezoekers. Aangepast naar alle luxe van nu, maar met het huiselijke gevoel fijn bewaard! 

Hoewel we vaker in Zeeland komen was Hulst nog volledig onbekend gebied voor ons. Super leuk!

Hulst is een vestingstadje dat in 2014 zelfs werd verkozen tot mooiste vestingstad van Nederland. Omdat wij zelf ook in een vestingstad zijn opgegroeid scoorde Hulst daarmee meteen punten natuurlijk! En het is inderdaad een prachtig stadje. 

"Genieten staat centraal"

De omgeving van Hulst doet enorm Vlaams aan en geeft mede daardoor meteen een vakantiegevoel! Dat Bourgondisch leven staat hoog in het vaandel en er zijn dan ook veel fijne plekjes om neer te strijken voor een hapje en een drankje.

In het centrum van Hulst zijn verschillende leuke terrassen waar je heerlijk van het zonnetje kan genieten. Wij gingen voor een zijstraatje, en aten heerlijke taartjes bij koffiebar De Beleving. 

Om de taartjes er weer af te lopen deden we een speurtocht door de stad! Bij het VVV kantoor in Hulst kun je een plattegrond kopen voor de speurtocht, er zijn er twee en wij kozen die van de Pagadders. 
In de 80-jarige oorlog werd Hulst bezet door de Spanjaarden en de Spaanse soldaten werden Pagadders genoemd. Door de stad staan er een heleboel verstopt, super leuk om ze met de kinderen te gaan zoeken en op deze manier de stad te verkennen! 

De speurtocht naar de Pagadders neemt je onder andere mee over de stadswallen van Hulst, een heerlijke wandeling! Ook bezochten we de Basiliek van de Heilige Wilibrordus. Een prachtig bouwwerk dat bijzonder is door de verschillende bouwstijlen en de rijke geschiedenis. De gigantische glas in lood ramen zijn op een zonnige dag helemaal schitterend en ook de kinderen vonden dat erg mooi! 

Wie het wandelen nog niet zat is kan in de omgeving van Hulst terecht op verschillende mooie plekken! Wij kozen voor de Clingse bossen want daar is een leuk kabouterpad en een speeltuin. We hadden heerlijk weer dus dat was genieten!! 

Een andere prachtige looproute is bijvoorbeeld door natuurgebied Saefthinghe, een ruig landschap dat met vloed deels onder water staat. 

Maar ook als je eigenlijk even helemaal niks wilt doen is vakantiehuis Zeekraal de perfecte plek!

Het is een heerlijk ruim huis, met op de benedenverdieping een keuken en bijkeuken, een grote badkamer met ligbad, inloopdouche en sauna en een gezellige woonkamer. De inrichting voelt ontzettend huiselijk aan en daarme onderscheid de Zeekraal zich echt van een standaard huisje. 

De keuken is heerlijk compleet en leent zich er daarom ook prima voor om lekker zelf te koken. Of een uitgebreid ontbijt op tafel te toveren! Wij hadden de mazzel dat het zonnetje lekker naar binnen scheen door de vele ramen, dit maakte de ontbijttafel extra gezellig. 

Op de bovenverdieping van het huis is een tweede badkamer en er zijn drie hele ruime slaapkamers. 
Wij verbleven met vier volwassenen en vier kinderen in het huis, de baby's mochten bij papa en mama op de kamer (er is meer dan genoeg ruimte voor een babybed) en de kleuters logeerden samen in slaapkamer nummer drie. 

Sowieso is er echt aan de kinderen gedacht, er is een babybed aanwezig, een kinderstoel en er liggen volop spelletjes voor binnen en buiten! 

En och, die buitenruimte.... Geweldig!

Het huis wordt omringd door een gigantische tuin! Meerdere grasvelden, meerdere terrassen en een mooie overkapping. Wij waren er in het najaar en hebben nog heerlijk van de tuin kunnen genieten, ik kan me voorstellen dat het in de zomer helemaal genieten is! 

Dus ben je al aan het nadenken over een lekker midweekje of weekendje in Zeeland, dan kan ik je Zeekraal vakantiehuis echt enorm aanraden! Wij vonden het er super fijn!! 

Op mijn instagram account @hoff.van.saar vind je onder de story highlight 'Vakantie' nog meer foto's en filmpjes van Zeekraal vakantiehuis, Hulst en de omgeving. 

Naast de tips op de website van de Zeekraal heb ik ook veel gehad aan de website van Inulst, hier staan veel leuke plekjes op! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.