De grote jongens peuterkamer

Gepubliceerd op 30 augustus 2020 om 16:10

Hoewel onze klimmende, klauterende Connor nog niet zelf uit zijn ledikant probeerde te ontsnappen, begon ik een paar maanden terug toch al te kijken naar peuterbedden. Eigenlijk had ik gewoon zin om zijn kamer weer te veranderen natuurlijk ;) 

In eerste instantie heb ik me een beetje blindgestaard op bedhuisjes, die vond ik zooo leuk!! Ik was alleen bang dat het in Connors kamer te druk zou worden.

Zijn kamer is op zich vrij ruim, maar er is niet één lange muur waar 'niets' in zit. Er zitten aan twee kanten ramen, aan één zijde kom je binnen natuurlijk en in de laatste muur zit een inbouwkast. Hierdoor zijn de opties voor wat betreft inrichting ietsjes beperkt. Ik denk dat we de muur met de inbouwkast ooit gaan openbreken, maar voor nu is het nog even prima zo. Wel hebben we daarom bewust gekozen voor een peuterbed van 140 cm en niet meteen voor een eenpersoonsbed. 


Toen ik door Woetwurm werd benaderd voor een samenwerking was ik eigenlijk meteen verliefd op bedje Bobbi! Wat een super leuk model!! En voor ons veel praktischer en ruimtelijker dan een bedhuisje. 
Ook erg fijn: we konden zelf doorgeven aan welke kant we de opening wilden en in welke maat het bedje precies gemaakt moest worden. Wij kozen voor de maat 140x70.

Terwijl Josine van Woetwurm aan de slag ging met Connors bedje, ging ik op zoek naar de rest van de aankleding. In de eerste plaats moest er een grotere matras komen en ander beddengoed. Tot dusver had Connor altijd in een slaapzak gelegen maar ik wilde bij zijn nieuwe bed graag een dekbed gaan proberen!

 

In het ledikant van Connor hadden we een matras van Aerosleep liggen en eigenlijk wilde ik dat voor zijn nieuwe bed weer. Hij slaapt vaak op zijn buik en dan zijn de matrassen van Aerosleep gewoon extra veilig!! Op het matras ligt namelijk de zogeheten 3D beschermer en die zorgt voor optimale ventilatie, temperatuurregeling en absorptie van vocht (bijvoorbeeld als de boel word onder gespuugd ;)).

Omdat het in ons oude huis flink koud wordt op winterse nachten en soms tropisch warm in de zomer, koos ik voor een 4-seizoenen dekbed van Wehkamp. Ik heb daar vaker beddengoed en kussens besteld en dat is goed bevallen! En na 2 jaar slaapzakken kon ik op zoek naar leuke dekbedovertrekken, jeej!! 
Het tuck-inn concept van Witlof for Kids sprak me erg aan. Onderaan het dekbedovertrek zit een stevige elastische rand waarmee je het dekbed lekker kunt instoppen. En het blijft ook ingestopt! Dit leek me voor Connor extra fijn omdat hij dus zijn slaapzakjes gewend was. Ik koos voor de Beleaf Warm Grey collectie maar inmiddels hebben ze ook súper leuke kleuren in de nieuwe collectie!! 

Op de muur achter Connors nieuwe bed wilde ik ook een ander behang. Er zat een zwart/wit print op en ik ging nu op zoek naar een mooie naturel tint met een warme uitstraling. Wel wilde ik heel graag een horizontale print om het muurtje optisch wat breedte te geven. Niet te vinden natuurlijk haha! Wel vond ik bij de Karwei een behang dat aan alle eisen voldeed, maar verticaal geprint was... Dus ik heb het gewoon horizontaal op de muur geplakt, werkt eigenlijk net zo makkelijk :) Het behang komt uit de Le Noir & Blanc collectie en is er in verschillende kleurtinten.

 


Zoals bij alles maken de accessoires het helemaal af. Het wandrek boven Connors bed is ook van Woetwurm en ik heb accessoires toegepast van Wonen voor Jou.

De prachtige, prachtige touwlamp van Liefs van Emma is ook een fantastische aanwinst. De stoere katrol brengt een beetje spanning en het lampje kan op drie verschillende sterktes branden, super fijn!! Wij lezen vaak 's avonds een boekje met standje twee :) 

 

Connor was eigenlijk al heel snel gewend aan zijn nieuwe kamer en sliep bijna meteen door in zijn nieuwe bed. Na een paar dagen had hij door dat hij er nu zelf uit kan en komt nu dus elke morgen gezellig onze kant op haha! De laatste tijd wordt dat wel steeds vroeger, dus we zijn maar vast begonnen met een slaaptrainer. Maar dat is een blog voor later ;) 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Simone Huizer
4 jaar geleden

Wat ontzettend leuk Sarina! Prachtig kamertje geworden voor jullie grote man!