Happy dining met Henders & Hazel

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 15:26

Al een tijdje kriebelde het om 'iets' te veranderen in de eetkamer. De eettafel maakte me niet zo blij meer, ik twijfelde over een andere kleur op de muur... Het moest ietsjes anders, maar ik wist nog niet goed wat! 

Ook twijfelde ik enorm over de vorm van de tafel. Ovaal, of rond. Of toch Deens ovaal, zodat je op de kop nog een plekje hebt.

Het voordeel van rond leek mij dat er meer ruimte rondom de tafel vrij bleef, bijvoorbeeld op de vloer zodat de jongens daar lekker kunnen spelen! En rond is toch ook gewoon gezellig! 

Maar ovaal vond ik ook echt heel mooi, het heeft iets chics, biedt veel zitplaatsen maar wordt al snel erg groot... De kleur was me wel duidelijk, warm hout, maar ook daarin zijn nog zoveel keuzes! Om over het onderstel nog maar niet te beginnen... 

Oh en moest die muur dan nog een andere kleur? 

The before. Niks mis mee, maar ik was het zooo zat om elke dag de babyhapjes tussen die groeven uit te peuteren! En eerlijk, als het idee voor een ronde tafel eenmaal in je hoofd zit, dan is dit al snel te hoekig. 

Afgelopen najaar viel in korte tijd alles op z'n plek, het was zelfs een samenwerking met een lampenmerk dat het balletje aan het rollen bracht! 

De twee wat kleinere lampen die er hingen gingen naar een nieuw huisje en maakten plaats voor een prachtige ronde joekel! Dit leverde meteen een volgend dilemma op, want er zaten twee stroompunten ;) Gelukkig is overal een oplossing voor, en hiervoor zelfs een hele mooie! Met twee rozetten en een lightswing (wat een uitvinding!) was de lamp in ieder geval geregeld. 

Hing 'ie alleen nog boven een tafel die ik steeds stommer vond ;)

Lamp Pascal van Lamp & Licht

Plafond ornamenten via Styqx

Na heel wat online speurtochten kwam ik de perfecte tafel gewoon tegen tijdens een rondje spontaan woonshoppen! We waren met vrienden op vakantie en ik wist in de buurt een grote woonwinkel te zitten, waar tijdens het rondneuzen mijn blik werd getrokken door een super leuke tafel van het merk Henders & Hazel. 

Eerst dacht ik dat 'ie rond was, maar hij bleek toch ovaal. En het blad stal meteen mijn hart, wat tof!! 
Ik maakte er snel een paar foto's van onder de categorie 'even onthouden!'

"Ineens zag ik 'm staan! De perfecte tafel!" 

En dat deed ik :) Een paar weken later dacht ik nog steeds aan deze mooie tafel en wist ik steeds meer dat hij perfect zou staan bij ons! 

Het blad van de Ridgefield Elips is heel bijzonder gelegd, in meerdere richtingen, en sprak me daarom meteen aan! 

Half december werd onze nieuwe eettafel geleverd, nadat in de winkel alles keurig netjes voor me was geregeld! Ben dat eigenlijk helemaal niet meer gewend, omdat het meeste allemaal online geregeld wordt! Maar dit was echt heel fijn :) 

In de winkel wordt de Ridgefield Elips 120x150 trouwens verkocht als vierpersoons tafel. De stoelen hadden wij al en deze zijn niet zo heel breed dus ik dacht: we proberen het gewoon met zes stoelen!
En ik moet zeggen, dat gaat prima! Door de stand van de poten voel je deze zelfs niet wanneer je op de middelste stoel zit. Natuurlijk heb je met vier personen meer ruimte dan met zes, en doorgaans zijn wij ook met z'n viertjes, maar opa en oma kunnen dus gewoon mee eten ;) 

Ook ontzettend fijn trouwens: er zitten stelpootjes onder! Dus geen last van gewiebel!

Één van de eerste foto's die ik postte van onze nieuwe tafel, so in love!! 

En helemaal te gek, net op tijd binnen voor de kerst! We hebben heerlijk getafeld en wat ik al vermoedde bleek ook zo te zijn, wat zit dit gezellig!

Inmiddels hebben we onze nieuwe eettafel van Henders & Hazel ruim een maand en we zijn er echt zo ontzettend blij mee! Steeds als ik er langs loop denk ik "Wauw! Kan haast niet geloven dat 'ie er echt staat!". 

De veranderdrang is verdwenen (ten opzichte van de eetkamer dan hè, laten we niet te ver gaan) en de eetkamer is helemaal goed nu. De kleur op de muren vind ik eigenlijk nog steeds heel mooi en ook de jongens zijn dik tevreden want: meer loop- en speelruimte!

Voor de zekerheid heb ik de tafel wel behandeld met een transparante matte meubellak, we blijven toch een gezin met kleine kinderen en ik merk dat ik ineens heeeel voorzichtig ben met de eettafel ;)

 

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Henders & Hazel.

De winkel waar ik zo fijn ben geholpen is Hartog Wonen in Sliedrecht, via de website van Henders & Hazel vind je gemakkelijk een verkooppunt bij jou in de buurt!

 

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Let me know! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.