De perfecte huisvrouw

Gepubliceerd op 19 november 2020 om 10:18

Of zoiets... 

Als je de perfecte huisvrouw zoekt moet je waarschijnlijk een paar deuren verder zijn, want hier ga je haar niet vinden! Poetsen is niet echt mijn hobby zullen we maar zeggen... Aan de andere kant: een schoon huis vind ik dan weer wel erg fijn. Dus je moet toch wat ;)

De dag dat de knappe oudduitse herder Noor bij ons kwam wonen, was ook de dag dat onze stofzuiger het ineens erg druk kreeg. Dat lieve kleine haarballetje liet overal kleine plukjes liefde achter (of haarplukjes, zo kun je het ook zien). 

Inmiddels is Noor geen puppy meer, maar een prachtige dame met een nog mooiere vacht. De kleine plukjes liefde die ze achterlaat zijn complete tapijten geworden. Tel daar nog een peuter en een fluffy kat bij op, en je begrijpt dat we in ons landelijk gelegen stulpje een beest van een stofzuiger nodig hebben! 

Toen ik bij Mamaplaats de oproep zag om eenBosch ProAnimal Serie | 8 stofzuiger te testen reageerde ik dan ook met: “die kun je nergens beter testen dan hier ;)” En zo kwam het dat ik een paar weken later ineens een enorme doos ontving met daarin ‘het beest’.

Natuurlijk wilde ik zo snel mogelijk aan de slag, maar het beest had zoveel opties dat ik toch maar even het boekje erbij gepakt heb. 

Je hebt namelijk de keuze uit verschillende opzetstukken bij deze stofzuiger en de zuigmond dat bij ons moest komen toveren is de AirTurbo Plus zuigmond. 

De AirTurbo Plus heeft ook een kleine broer, ideaal voor het schoonmaken van bijvoorbeeld de bank of als je het vloerkleed echt even elke centimeter grondig wil meenemen. 

Onze knappe Noor!!

Wat een feest is dit beest! Hij doet precies wat hij belooft!! De zuigmonden zijn vrij groot en zwaar, maar desondanks is de stofzuiger heel makkelijk in gebruik. De zuigmond is namelijk lekker vierkant en komt daardoor goed langs alle hoeken en randen. 

De stofzuiger zelf daarentegen is juist weer vederlicht en draait gemakkelijk achter je aan. Vanwege het meterslange snoer (15 meter!) heb je er eigenlijk geen omkijken naar, het snoer rolt vanzelf verder uit terwijl ik vanaf 1 stopcontact de hele benedenverdieping en zelfs de trap en een deel van de 1e verdieping meeneem.

Misschien herkenbaar voor andere mama’s: ik stofzuig meestal als Connor op bed ligt. Even al het speelgoed aan de kant en lekker door! Nou maakt de AirTurbo Plus zuigmond wat meer geluid, vanwege de ronddraaiende borstel die erin zit. 

Maar klik ik gewone zuigmond erop en draai ik de knop voor het vermogen iets omlaag, dan is de stofzuiger heerlijk stil en kan ik gewoon de bovenverdieping stofzuigen terwijl Connor lekker slaapt. Misschien idioot om daar zo blij van te worden, maar ik vind het echt heel handig!! 

 

Beste opzetstuk ever!

Nog iets waar ik he-le-maal wild van werd (ja echt, ik stond juichend naar Guido te roepen) is het extra lange mondstuk met inkepingen. Denk je nu, wtf? Kijk dan even naar de foto, dat legt het beter uit dan 1000 woorden van mijn kant. Met dit prachtig stukje huisvrouwengeluk maak ik moeiteloos alle (hoge) randjes schoon. En in een jaren ‘30 huis zijn dat er veeel! Randjes boven de en-suite deuren, randjes boven de ramen, randjes op alle paneeldeuren, randjes langs het plafond. Ik zoek als een ware detective ieder randje op en haal mijn nieuwe gereedschap er langs, yes!! Wat voelt dit lekker schoon! 

Ik ben al jarenlang een stofzuiger zonder zak gewend, en die moest ik na elke beurt (dus 1 tot 2 keer per dag) leeg maken. Toen ik las dat de Bosch ProAnimal met zakken werkt dacht ik dus ook even dat me dat 7 stofzuigzakken per week zou kosten. Maar niets is minder waar! Ik gebruik de stofzuiger nu ruim 2 weken en de zak zit nog niet vol (echt hoor, heb ‘m gecheckt en alles gaat goed daar binnen). 

 

Dus kortom: ik ben er erg blij mee! Het was even wennen want het is een apparaat dat erg veel kan, maar als je dat eenmaal een beetje onder de knie hebt dan kun je er gewoon super fijn en secuur mee schoonmaken! Word ik misschien toch nog een beetje een goede huisvrouw ;) 

Nog even de feiten op een rijtje, want waarom is de Bosch Pro Animal nou echt een aanwinst?

de AirTurbo Plus zuigstukken passen hun zuigkracht aan aan het oppervlak dat je schoonmaakt, erg handig als je van tapijt naar gladde vloer schakelt :)

Dit mondstuk is met één druk op de knop zelfreinigend, heel fijn! De oude stofzuiger moest ik om de paar meter van hondenharen ontdoen

de speciale Airfresh-stofzak zorgt ervoor dat huisdierenluchtjes niet weer door de stofzuiger worden uitgeblazen. Weer een plusje voor de frisheid!

Ook het wasbare HEPA filter zorgt voor schone lucht, extra fijn voor mensen met een allergie (Guido is bijvoorbeeld gevoelig voor huisstofmijt).

De motor is super krachtig en Bosch geeft hier maar liefst 10 jaar garantie op! 

Prachtig verkooppraatje zou je denken, en dat is het ook. Maar dan een praatje dat volledig waargemaakt wordt :) Het beest heeft bij ons inmiddels zijn eigen plekje gekregen en mag de komende jaren blijven! 

Liefs,

 

Saar


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.