Selfcare & zelfliefde

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 16:50

Hey there hot momma!

Wanneer heb jij voor het laatst lekker uitgebreid kunnen tutten? Op hakken kunnen rond paraderen en je mooi voelen, gewoon omdat het kan?

Ik ben altijd best wel een meisje-meisje geweest. Was van jongs af aan dol op jurkjes, hakken, make-up en mooie haren. Er is ook een periode geweest, nog voor ons klushuis en voor de geboorte van Connor, dat ik flink geld uitgaf aan mijn looks. Een dure kapper, dure dagcrème, regelmatig nieuwe kleding en iets teveel tassen...

Vroegah: toen ik nog een paar maatjes minder had en telefooncamera's nog korrelige foto's maakten... 

Wat wel grappig is: pas op mijn 29e ging ik voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste! En dat terwijl ik al jaren last had van flinke roodheid in mijn gezicht (combi van rosacea en couperose). Sinds ik naar de schoonheidsspecialiste ga gebruik ik veel minder troep op mijn gezicht, dus de behandelingen zijn al aardig terug verdiend haha! Ik gebruik alleen nog hypoallergene producten die mijn droge, gevoelige huid goed verzorgen.

By far mijn knapste dag ooit: onze bruiloft! 

Mijn huid ziet er dus best goed uit, maar hoe zit het met de rest? Heel eerlijk: sinds de geboorte van Connor zijn er maar weinig, echt heel weinig momenten dat ik me mooi heb gevoeld. Tijdens de zwangerschap ben ik veel aangekomen, veel meer dan ik had gehoopt. Vanaf het begin heb ik er op gelet om gezond te blijven eten, niet teveel te eten en te blijven bewegen maar echt geholpen heeft dit niet. Lang leve de hormonen zullen we maar zeggen... Ruim 35 kilo kwam erbij, en na de bevalling ging het er maar lastig weer af. Nog steeds ben ik zo’n 7 kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap.

Hier was Connor 6 maanden oud. In 2018 zijn er ongeveer 3 foto's gemaakt waar mijn hele lijf op staat denk ik... Ik vond het gewoon echt niet fijn! 

De laatste tijd ben ik wel weer echt bewust bezig met sporten, gezond eten en goed voor mezelf zorgen. We zouden graag nog een kindje willen, en voor een tweede zwangerschap wil ik fit zijn!

En op de lange termijn staat er iets op mijn verlanglijstje, iets wat ik mezelf gewoon gun na die hopelijk volgende zwangerschap. Namelijk: een behandelplan bij mijn schoonheidsspecialiste om te helpen die centimeters te verliezen en weer lekker in mijn vel te gaan zitten, letterlijk!

Na Connors geboorte heeft het twee jaar geduurd voor ik mezelf weer een beetje oké vond, en dan nog zijn er probleemzones. Ik heb me hier vaak ongelukkig over gevoeld en ben vast van plan dit bij een tweede anders te doen!

December 2019. Weer redelijk 'mezelf' maar wel met een dikkere buik en rondom wat meer houvast... 

Mijn schoonheidsspecialiste Simone werkt met twee verschillende soorten behandelingen die vet verminderen: de Pascaud Contour en de Body-Wizard Duo.

De Pascaud Contour is behandeling van ongeveer zes weken waarbij specifieke gebieden worden behandeld voor omvangvermindering, cellulite vermindering, vetvermindering en versteviging van de huid. De Pascaud Contour apparatuur werkt met 4 gecombineerde technologieën die samen zorgen voor dit mooie resultaat. Ik heb bij Simone verschillende voor- en na-foto’s gezien en het resultaat is echt geweldig! Zo mooi om te zien hoe het ‘sculpten’ van bepaalde lichaamsdelen zo’n grote impact heeft op het totaalplaatje.

Bij de Pascaud Contour hoort deze box met hulpmiddelen zoals crèmes en supplementen. 

Daarnaast heeft ze dus ook de Body-Wizard, bij deze cryolipolyse behandelingen wordt het lichaamsvet plaatselijk bevroren, waarna je lichaam het vervolgens op een natuurlijke manier afvoert. Er kunnen meerdere lichaamszones tegelijk behandeld worden en binnen 2 tot 4 maanden heb je zichtbaar en blijvend resultaat.

Bij de cryolipolyse behandeling gebruik je thuis het Cosbeau Slimming Serum. 

Beide behandelingen klinken als een droom toch? Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit soort beloften niet zo snel zou geloven als ik het gewoon in een advertentie voorbij zie komen. Dan denk ik: ja hoor, om af te vallen moet je gewoon minder en gezonder eten en meer bewegen! Maar tijdens mijn 6-wekelijkse bezoekjes bij Simone hebben we het er al vaak over gehad en ze heeft inmiddels zoveel mooie resultaten dat ik haar helemaal vertrouw!

Als ik zie wat ze de afgelopen paar jaar voor mijn gezicht heeft betekent met haar fijne behandelingen, dan zou ik wel gek zijn om dit niet te doen.

Hoe verliep het bij jou na je zwangerschap? Was je makkelijk de extra kilo’s weer kwijt of bleef het bij jou ook hardnekkig ‘plakken’? Of misschien heb jij, net als ik, van die rottige plekken waar het maar gewoon niet weg wil! Zo ben ik heel mijn leven al gewend dat ik dikkere bovenbenen heb, maar nu met ook nog extra buik, heup en lovehandles is het me echt teveel daar. 

En zou jij gebruik maken van een behandeling zoals hierboven beschreven om weer lekkerder in je vel te zitten? Ik denk zelf dat het een ontzettend mooi hulpmiddel is om je doel te bereiken en dat het ook stimuleert om er zelf harder voor te werken. Want als je geld uitgeeft aan een dergelijke behandeling, dan wil je maximaal resultaat toch? 
Ik kijk er in ieder geval nu al naar uit haha! 

Voor meer informatie over de behandelingen kun je het best even kijken op de website van Schoonheidssalon Amara, zij kunnen je er alles over vertellen!

Oh en om nog even terug te komen op de opening van dit verhaal: ik heb gelukkig regelmatig de gelegenheid om lekker te tutten, mijn haar te krullen of lang te douchen. Andersom gaat Guido graag lang in bad 's avonds :) En hoewel mijn zelfbeeld misschien niet fantastisch is, ben ik realistisch genoeg om daar vrij nuchter mee om te gaan. Waarschijnlijk kan ik met bloed, zweet en tranen ook wel een killer-body hebben, maar ik hou van lekker eten en ik schuif liever met m'n interieur dan dat ik rondren in een sportschool ;) 

Misschien is een vetverminderende behandeling een beetje cheaten, of misschien is het juist het begin van een gezondere levensstijl. Wanneer ik de behandeling ga volgen vertel ik jullie er alles over!! 


Reactie plaatsen

Reacties

Andrea de Groot
2 jaar geleden

Mooi eerlijk blog! ๐Ÿงก

Sarina
2 jaar geleden

Dank je wel Andrea! Leuk dat je 'm helemaal hebt gelezen ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜