Doorkijkje bij Marit

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 20:48

Wil je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Marit Hoekstra en woon samen met mijn vriend in Drachten (Jep, ik spreek ook Fries 😉). Ik sta fulltime voor de klas in groep  3/4. Daarmee is mijn werk eigenlijk ook meteen een hobby van mij. Ik ga met enorm veel plezier naar mijn werk en heb het erg fijn met de kinderen en mijn collega’s.

Daarnaast zijn hobby’s van mij interieur, fashion -shoppen dus-, en koffie drinken. (en slapen….). Koffie drinken is denk ik mijn grootste hobby en doe ik het liefst de hele dag door.

Je hebt wel eens verteld dat jullie huis een huurhuis is. Wat heeft jullie doen kiezen voor huren?

Wij wonen inderdaad in een huurhuis.  2,5 jaar geleden zijn we hier komen wonen. Mijn vriend en ik zijn bijna 9 jaar samen. De eerste 6,5 jaar woonden we dus beide nog thuis bij onze ouders. We wilden erg graag samenwonen, maar een huurwoning via de woningmarkt was nog niet mogelijk (terwijl we al zo’n 4 jaar ingeschreven stonden). Een huis kopen zat er ook nog niet in, omdat mijn vriend nog studeerde en ik nog geen vaste baan had.

Via via kwam dit mooie huis vrij en onze huidige huurbaas vroeg aan ons of wij dit huis misschien wilden huren. Hij vond het een mooie kans voor ons en hij vertrouwde ons dit huis wel toe. Dit vonden we natuurlijk een grote eer! Hij vroeg ons goed op dit huis te passen. Nou en of doen we dat!

Zijn er plannen om te kopen en wat zou je dan willen?

Nu mijn vriend afgestudeerd is (februari dit jaar) en wij inmiddels beide een vaste baan hebben, is de situatie helemaal anders geworden. Uiteindelijk zouden we natuurlijk graag een eigen stekkie kopen. Een plek dat écht van jezelf is en waar je ook dingen kan aanpassen die je zelf graag zou willen. (Al hebben we niks te klagen hoor! Van onze huurbaas mogen we heel veel).

Maar afstand nemen van dit huis? Is nog wel héél moeilijk 😉

Ik heb altijd gezegd: “Wij gaan een oude boerderij verbouwen”. Mijn vriend is heel handig en ik vind het erg leuk om dingen te bedenken. (Top-taakverdeling) Maar… Er zijn natuurlijk erg veel mensen die zoiets willen en zijn wij in staat om aan zo’n groot project te beginnen terwijl we beide 5 dagen per week werken? Waar we het wel over eens zijn, is dat we het liefst niet een ‘standaard’ huis met een ‘standaard’ indeling zouden willen. Maar vind maar eens zoiets. En betaal dat ook maar eens 😉

We houden van het leven en willen graag kunnen doen wat we willen. We willen niet aan eenhypotheek vastzitten waarbij we ernaast niks meer kunnen doen!

Ik zou graag een huis willen met een grote tuin.  Misschien dat ik dat wel het belangrijkst vind voor een eventuele nieuwe woning.  Het heeft geen haast, we zitten hier goed! We zitten in een prachtig huis, vlakbij het centrum en dichtbij de mensen die we graag zien.

We zien jou regelmatig voorbij komen in je feed en je bent een prachtige vrouw! Vind je het spannend om foto’s van jezelf te delen?

Nee eigenlijk helemaal niet. Ik vind het juist leuk om af en toe een foto van mezelf te delen. En waarom? Omdat ik het zelf ook erg leuk vind om bij anderen een persoonlijke foto te zien.

Ik  probeer een goede balans te vinden in het combineren van foto’s van ons interieur (het merendeel) en foto’s van mezelf. Op de momentendat ik een persoonlijke foto plaats, probeer ik er ook een verhaaltje bij te schrijven met persoonlijkheid.

Je werkt in het onderwijs. Krijg je wel eens reacties van leerlingen of ouders op jouw insta-life?

Nee. Ik denk dat de leerlingen en ouders het niet eens weten. De kinderen in mijn klas (5-7 jaar oud), zijn te jong om het te begrijpen. En bij ouders komt het niet ter sprake. Ik vind het ook prima zo. Mochten ze het wel ontdekken, is het ook oké. Ik denk dat er dan vooral wel positief op gereageerd wordt 😊

Bedankt lieve Marit, dat we bij jou even verder mochten doorkijken 🤗🤗

Benieuwd naar de rest van Marits mooie account? Op insta vind je haar onder @huisje133 of klik gewoon hier.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.